Vissza
-21%
  • Orvostechnikai eszköz
  • Egészségpénztári kártyára kapható
Ophylosa 0,15 % oldatos szemcsepp
10ml
Egy csepp Ophylosa® szemcsepp! Mely sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek, enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentest-érzést, valamint a szemszárazságot, és csökkenti a szem kivörösödését. Tartósítószer-mentes és felbontás után 6 hónapig felhasználható.
Jelenleg raktáron:
  • Szent Máté Gyógyszertár, Budapest   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Óbuda   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Budaörs   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Dunakeszi   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Szigetszentmiklós   raktáron
Eredeti patikai ár: 2 090 Ft
Internetes ár: 1 650 Ft
egységár: 165,00 Ft/ml
db
TERMÉKLEÍRÁS

 A Cink-hialuronát tartalom akár 12 órán át tartó védelmet* biztosít a szemnek. Tartósítószer-mentes. Felbontás után 6 hónapig felhasználható.

Az Ophylosa® szemcsepp a szemszárazság kezelésére, a szem száraz, égő érzésének, fáradtságának enyhítésére szolgál.
Csökkenti az idegentest-érzést, az irritációt, a vörös szemeket, azaz a szem kivörösödését, amelyek kiváltó oka lehet a szél, por, légszennyezés, virágpor, légkondicionálás, fűtés, vakító fény, tartós TV-nézés, számítógép használat vagy kontaktlencse viselése.

Az Ophylosa® szemcsepp becseppentés után filmet képez a szem felszínén, védőréteget alkotva mechanikus és mikrobiológiai behatásokkal szemben, ezáltal csökkentve a szem kivörösödését és a szemszárazság kialakulását. A hidratált cink-hialuronát réteg sűrű molekuláris hálót formál, ami szűrőként védi a szem felszínét a levegőből vagy közvetlen kontaktus útján érkező mikroorganizmusoktól. Az Ophylosa® szemcsepp védő funkciója megnyilvánul a szövetkárosító szabad gyökök semlegesítésében és az UV sugárzás káros hatásának csökkentésében is.
Az Ophylosa® szemcseppet elsősorban a természetes könny síkosító tulajdonságai alapján alakították ki. A viszkozitás mellett, a szemcsepp pH-ja és ozmolaritása is a természetes könnyéhez hasonló annak érdekében, hogy az esetleges irritációt elkerüljük. A cink-hialuronát komplex speciális tulajdonságainak köszönhetően, a készítmény mikrobiológiailag stabil, tartósítószer-mentes.

Használat előtt távolítsa el a védőkupakot! A szennyeződés elkerülése érdekében ne érjen semmi a flakon nyílásához!

Fordítsa a flakont fejjel lefelé és cseppentsen 1-2 csepp Ophylosa 0,15% oldatos szemcseppet a szemébe! A becseppentés szükség szerint, naponta többször ismételhető.

Használat után helyezze vissza a védőkupakot!
Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp a flakon kinyitása után még 6 hónapig használható.
Átmeneti kivörösödés, homályos látás, enyhe égő, szúró érzés a használat kezdetén alkalmanként előfordulhat, de a legtöbb esetben ez gyorsan, 10-20 másodperc alatt megszűnik.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő (RGP) kontaktlencsék, kemény, hidrofil, nem ionos kontaktlencsék viselése esetén a lencsével együtt is alkalmazható.
1-2 csepp becseppentése ajánlott a kontaktlencse behelyezése előtt, és/vagy a lencse kivétele után is.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp ionos kontaktlencse viselése esetén nem alkalmazható!

*A tartósítószer-mentes 0,15 %-os cink-hialuronáttal végzett könnypótlás hatása szemszárazságban szenvedő betegek szemfelszíni érzetére. 2017. február 9. Klinikai vizsgálat azonosítószám: NCT 02951910

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!