Vissza
Epavir kapszula
30x
Herpesvírus ellen orvosilag alkalmasnak talált gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Szájon, nemi szerveken előforduló Herpes simplex fertőzés kezelésére. Előnyösen alkalmazható a vírusfertőzés kezdeti stádiumában, a kialakuló tünetek megelőzésére, visszaszorítására.
Jelenleg raktáron:
  • Szent Máté Gyógyszertár, Budapest   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Óbuda   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Budaörs   raktáron
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Dunakeszi   1-3 munkanapon belül átvehetõ
  • Szent Jobb Gyógyszertár, Szigetszentmiklós   raktáron
Internetes ár: 5 490 Ft
egységár: 183,00 Ft/db
Az ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
db
TERMÉKLEÍRÁS

Herpesvírus ellen orvosilag alkalmasnak talált gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Az Epavir lágy kapszula hatóanyagai 362 mg Omega-3-sav-etilészterek 60 (amely tartalmaz min. 35% eikoza-pentaénsav (EPA)- etilésztert és min. 25% dokozahexaénsav (DHA)-etil-észtert), 203 mg lizin-hidroklorid / kapszula.

Mit tartalmaz még a készítmény? Segédanyagok: lecitin, vízmentes kolloid szilícium-dioxid Kapszulahéj: vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), tisztított víz, nem kristályosodó szorbit-szirup, 85%-os glicerin, zselatin.

Mikor ajánlott az Epavir lágy kapszula szedése? Szájon, nemi szerveken előforduló Herpes simplex fertőzés kezelésére. Előnyösen alkalmazható a vírusfertőzés kezdeti stádiumában, a kialakuló tünetek megelőzésére, visszaszorítására.

Mikor nem szabad szedni a kapszulát? A készítmény bármely ható-, vagy segédanyagával szembeni ismert túlérzékenység esetén, valamint nem alkalmazható vérzési rendellenességben, hemofilia.

Mit kell tudnia a kapszula szedésének megkezdése előtt? A kapszula hatékonysága akkor optimális, ha megelőzésszerűen ill. a legelső tünetek megjelenésekor megkezdjük a kezelést.

Szedhetik-e az Epavir lágy kapszulát gyermekek? A kapszula gyermekeknél történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért 12 éves kor alatt nem alkalmazható.

Lehet-e az Epavir lágy kapszulát gyógyszerekkel egyidejűleg szedni?A kapszula hatóanyaga K-vitamin tartalmú, ezért vérzéscsillapító-, és véralvadásgátló gyógyszerrel történő szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne? Ezen élethelyzetekben végzett vizsgálatok eredményei nem állnak rendelkezésre, ezért a készítmény alkalmazása általános óvatosságból nem javasolt.

Hogyan és milyen adagolásban ajánlott az Epavir lágy kapszula szedése? Felnőtteknek és 12 éves kor fölötti serdülőknek naponta 4 x 2 kapszula. A kapszulákat étkezés előtt ajánlott bevenni, a tünetek megszűnéséig.

Milyen mellékhatásai lehetnek az Epavir lágy kapszulának? – Az összetevőkkel szembeni egyéni túlérzékenység esetén allergiás reakciók (pl. viszketés, kiütés, csalánkiütés) előfordulhat. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert. – Ritkán gyomor-bélrendszeri zavarok pl. hányinger, puffadás, hasmenés, székrekedés jelentkezhetnek. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során? Hosszan tartó kúra során a vérzési idő megnyúlhat. A készítmény gyermekek elől elzárva tartandó!

Mennyi ideig szedhető a készítmény? A készítmény folyamatosan szedhető, de ajánlatos 2-3 hónap után 1-2 hét szünetet tartani.

Hogyan kell tárolni az Epavir lágy kapszulát? Legfeljebb 25° C-on, nedvességtől, fénytől védve tárolandó.

Nyilvántartási szám: OGYI-940/2005

Milyen az Epavir lágy kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Leírás: halvány szürkés-lila színű átlátszatlan ovális lágy kapszula vajszínű, erősen halolaj szagú, sűrű szuszpenzió töltettel. Csomagolás: Alu / PVC buborékcsomagolásban, dobozban. Csomagolási egység: 30 db (3x10 db)

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sinnex Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt. 1037 Budapest, Montevideo u. 3/A