Vissza
-29%
 • Orvostechnikai eszköz
 • Egészségpénztári kártyára kapható
Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp száraz szemre
10ml
Oldatos szemcsepp az enyhe szemszárazság tüneteinek kezelésére. Magas koncentrációjú nátrium-hialuronátot tartalmaz, így gyorsan enyhíti az idegentest-érzést, homokszem-érzést, viszketést, kivörösödést és égő érzést. Felbontás után 6 hónapig, hűtés nélkül tárolható. Tartósítószer-mentes. Kontaktlencse használóknak is.
Jelenleg raktáron:
 • Szent Máté Gyógyszertár, Budapest   raktáron
 • Szent Jobb Gyógyszertár, Óbuda   raktáron
 • Szent Jobb Gyógyszertár, Budaörs   raktáron
 • Szent Jobb Gyógyszertár, Dunakeszi   raktáron
 • Szent Jobb Gyógyszertár, Szigetszentmiklós   raktáron
Eredeti patikai ár: 2 550 Ft
Internetes ár: 1 790 Ft
egységár: 179,00 Ft/ml
db
TERMÉKLEÍRÁS

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT A Vizol S szemcseppek kétféle hatáserősségben kaphatók: 0,21% vagy 0,4% nátrium-hialuronát tartalommal.

A Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp enyhe szemszárazság, míg a Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp súlyos szemszárazság esetén javasolt. A Vizol S szemcseppek védik, nedvesítik és síkosítják a szemfelszínt, így gyorsan enyhítik a kellemetlen tüneteket. Ezáltal megelőzhetők a szemszárazsággal járó szövődmények is.

A SZEMSZÁRAZSÁG KIVÁLTÓ OKAI LEHETNEK: HOGYAN HATNAK A VIZOL S SZEMCSEPPEK? A nátrium-hialuronát az emberi szem nélkülözhetetlen alkotóeleme. Különleges tulajdonságai révén növeli a könnyfilm stabilitását, és megakadályozza a könny idő előtti kipárolgását. A Vizol S szemcseppek magas koncentrációban tartalmaznak nátrium-hialuronátot. A nátrium-hialuronát minden egyes pislogáskor stabil védőréteget képez a szem felszínén, gyorsan enyhítve a szemszárazság kellemetlen tüneteit, mint az idegentest-érzés, homokszem-érzés, viszketés, kivörösödés, égő érzés, könnyezés és fényérzékenység. A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp kiemelkedő viszkozitással rendelkezik. Mivel a nátrium-hialuronát hatóanyagot hosszabb ideig tartja a szem felszínén, biztosítja a szem hosszantartó nedvesítését és fokozott védelmét, súlyos szemszárazság esetén is.

JAVASOLT ALKALMAZÁS A Vizol S szemcseppek a szemszárazság mértékétől függően egész nap, szükség szerint alkalmazhatók. Cseppentsen 1-2 cseppet a szemébe, majd pislogjon párat, így az oldat egyenletesen eloszlik a szem felszínén. Használat előtt távolítsa el a védőkupakot, majd használat után helyezze vissza. A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp alkalmazásakor, közvetlenül a cseppentést követően előfordulhat nagyon rövid ideig tartó homályos látás. A Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható. A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp alkalmazásakor a kontaktlencsét a becseppentés előtt ki kell venni, és csak 15 perc múlva szabad visszahelyezni. A Vizol S szemcseppek - a kezelőorvossal való konzultációt követően - alkalmazhatók szemsebészeti kezelések után is, valamint olyan típusú szemszárazság esetén, melyet egyes gyulladásgátló készítmények alkalmazása vált ki. A Vizol S szemcseppek nem tartalmaznak tartósítószert, így hosszútávon is biztonságos a használatuk. A speciális szűrőt tartalmazó csepegtető technológiának köszönhetően a folyadék a felbontást követően is steril marad.

ÖSSZETÉTEL: Mindkét hatáserősségű készítmény a következő összetevőket tartalmazza: nátrium-klorid, nátrium-dihidrogén -foszfát, dehidratált nátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-hialuronát, tisztított víz.

KISZERELÉS: 10ml

FIGYELMEZTETÉSEK: Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére. A készítmény 30°C alatt, eredeti csomagolásban tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó! A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! Felbontás után 6 hónapig használható fel. Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz, ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladást, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel, illetve minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.

GYÁRTÓ: JADRAN GALENSKI LABORATORIJ d. d. Svilno 20., 51000 Rijeka, Croatia

MAGYARORSZÁGON FORGALMAZZA: Penta Pharma Kft., 9200 Mosonmagyaróvár, Zsák u. 3. Orvostechnikai eszköz.

 • Azonnal enyhíti az enyhe és közepes mértékű szemszárazság tüneteit
 • A cseppentést követően hatásosan eloszlik a szem felszínén
 • Kontaktlencsével együtt is használható
 • Gyógyszeres kezelés alatt is ideális
 • Tartósítószer-mentes
 • A felbontást követően 6 hónapig steril marad, hűtést nem igényel
 • A szemszárazság mértékétől függően egész nap, szükség szerint alkalmazható
 • A használat gyakoriságától függően 2-6 hónapig elég

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!